Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

De Cordt Gabriella (továbbiakban: Eladó) az általa tervezett és előállított, Galoska márkanév alatt futó termékeket forgalmazza. Jelen dokumentum tartalmazza Eladó mint szolgáltató által üzemeltetett www.galoska.com (továbbiakban: Weboldal) és webáruház (továbbiakban: Webáruház) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket, valamint az ezeken keresztül történő értékesítés során De Cordt Gabriella és a vásárlók közötti jogviszony részleteit.
A Weboldalon történő megrendelés Eladó és a vásárló (továbbiakban: Vásárló) között szerződés köttetik. A létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül amely nem aláírt írásbeli szerződésként archiválásra kerül, utólag visszakereshető és megtekinthető. Webáruház csak nagykorúakkal köt szerződést, kiskorúak megrendelése esetén a szerződés érvénytelen lesz.

1. Legfontosabb adatok

Készítő: De Cordt Gabriella
Székhely: Budapest, 1146 Thököly út 53. Fsz. 3.
Adószám: 797893341-1-43

2. A termékek

Eladó egyedi tervezésű és kézi előállítású táskákat, kiegészítőket, kerámiákat, különböző textil termékeket és művészeti alkotásokat készít és forgalmaz. Eladó Weboldalon a mindenkori elérhető készletnek megfelelő termékeket tünteti fel. A forgalmazott termékekről Eladó igyekszik minél részletesebb leírást adni, a termékek valódiságát jó minőségű fotókkal visszaadni, azonban kisebb színeltérések, méretbeli arány eltérések, kisebb mintaeltérések előfordulhatnak, melyekért felelősséget Eladó nem vállal. Vásárlónak lehetősége van a készletben nem szereplő, egyedi megrendelésére is. Erre nézve az “Egyedi termék rendelése” címszó alatt, lejjebb talál információkat.

3. A vásárlás menete

A kínálatból böngészve egy kattintással Kosarába tudja helyezni a kiválasztott termékeket. Érdemes betenni mindent, ami megtetszik – ez még nem kötelez vásárlásra, viszont így böngészés közben nem kell visszakeresgélni a termékeket. A vásárlás véglegesítése előtt bármi törölhető a Kosárból. A termékek oldalán a képek mellett megtalálható minden fontos információ, a leírás és a termék ára.
A termék Kosárba helyezését követően, a „Vásárolok tovább” gombra kattintva lehet tovább válogatni a termékek között, vagy, a „Kosarad megtekintése” gombra kattintva, megkezdhető a megrendelés véglegesítése.

A szállítás módja:

Vásárló választása szerint kérheti a termék postázását vagy a személyes átvételt.

A fizetés módja:

A kiválasztott szállítási módtól függően lehet banki átutalás (előre) vagy készpénz.
A fizetési mód kiválasztása után következik a vásárlás jóváhagyása. Ebben a lépésben Vásárló egy összegző adatlapon ellenőrizheti a kiválasztott termékeket, azok darabszámát, a fizetendő végösszeget, valamint a szállítási költséget. Vásárló itt újra ellenőrizheti a elérhetőségeit, ezeket kiegészítheti vagy megváltoztathatja. Ha Vásárló mindent rendben talált a megrendelésével, a Megrendelés feladása gombra kattintva küldheti el.
A megrendelés elküldésével Vásárló fizetési kötelezettséget vállal a megrendelt termékekért. A fizetési kötelezettség ki nem egyenlítése szankciókat vonhat maga után. A vásárlás folyamata közben felmerülő technikai problémákért Eladó felelősséget nem vállal.
Az elküldött megrendelés megérkezését Weboldal automatikus üzenettel igazolja vissza. Az automatikus visszaigazoló e-mail megérkezésével érvényes szerződés jön létre a távollevő Eladó és Vásárló között, amely szerződésben szereplő termékek és árak módosítása utólag már nem lehetséges.
Amennyiben a visszaigazoló üzenet 24 órán belül nem érkezne meg, Vásárlónak érdemes telefonon vagy e-mailben jeleznie ezt, hiszen a visszaigazolás hiányát okozhatja egy rosszul megadott e-mailcím, Vásárló postafiókjához tartozó tárhely telítettsége vagy akár rendszerhiba is.

4. Árak

A Weboldalon megadott termékárak bruttó árak, amelyek 0% áfát tartalmaznak, de nem tartalmazzák a szállítási (postázási) költséget. A postaköltség megállapításakor a mindenkori hatályban lévő postai díjszabás az útmutató.

4.1. Kedvezmények

Eladó bizonyos időszakonként meghatározott százalékú kedvezményre jogosító kuponokat bocsát ki, amelyek a Webshopban való vásárláskor vehetők igénybe. A kedvezmény kupon tartalmazza a jelszót, amellyel a kedvezmény igénybe vehető, a kedvezmény mértékét százalékban vagy annak forintban meghatározott pontos összegét és a kedvezmény felhasználhatóságának határidejét.
Ha Vásárló a kedvezmény kuponban meghatározott határidőn belül vásárol a Webáruházban jelen ÁSzF rendelkezései szerint, és a megjegyzés rovatba beírja a hivatkozott jelszót, akkor a vásárlás végösszegéből érvényesíteni tudja a kuponban meghatározott kedvezményt, és a csökkentett vételáron veheti meg a terméket. Ebben az esetben a szerződés a felek között ezen a csökkentett vételáron jön létre.

5. Fizetés

A Weboldalon keresztül elküldött megrendelést visszaigazoló automatikus e-mail kiküldését követő 3 munkanap áll Vásárló rendelkezésére a vételárat Eladó számlájára utalni. Ezt követően a megrendelt terméket Eladó nem tudja tovább foglalásban tartani, és a megrendelés törlésre kerül.

5.1. Előre utalás

Eladó utaláshoz szükséges adatai a következők:
Számlaszám: 10918001.00000071.46700009
Számlatulajdonos: De Cordt Gabriella
Számlavezető bank neve: Unicredit Bank
Banki átutalás esetén a csomag csak akkor kerül postázásra, ha az összeg beérkezett Eladó bankszámlaszámára. Postai szállítás esetén a postaköltségeket Vásárlónak a megrendeléskor előre kell kifizetnie.

5.2. Személyes átvétel

Előre egyeztetett időpontban a termék Eladó székhelyén, vagy más, előre egyeztetett helyszínen személyesen átvehető. Ebben az esetben értelemszerűen szállítási díj nem kerül felszámításra.

6. Szállítás

A küldemények szállítása postai úton vagy Webox-szal történik. A megrendelt termékek ajánlott levélként kerülnek postázásra, a megrendelést követő 5 munkanapon belül. Eladó csak a postára adás határidejéről tud felelősséget vállalni, a kézbesítés határidejéért illetve az elveszett küldeményekért nem. A küldemény átvételekor Vásárló felelőssége a küldeményt a kézbesítő előtt felbontani és ellenőrizni, és a terméken esett esetleges sérülés illetve egyéb panasz esetén jegyzőkönyvet felvetetni. Utólagos reklamációt Eladónak csak hivatalos postai jegyzőkönyvvel áll módjában elfogadni.
A külföldre való szállítás lehetséges, Eladó és Vásárló előzetes, írásbeli (e-mail küldése a info@galoska.com e-mail címre) egyeztetése alapján. Telefonon történő tájékoztatás nem minősül a külföldi szállításról való megállapodásnak.

7. Elállási jog

Amennyiben Vásárló átvétel után úgy dönt, hogy mégsem kéri a terméket, az erre vonatkozó kormányrendelet szerint lehetősége van 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Vásárló elállási szándékát e-mailben vagy postai úton (ajánlott levélben) közölheti Eladóval, illetve elállási jogával személyes átvétel esetén is élhet. Írásban történő elállás esetén Eladó az e-mail küldés illetve a postára adás napját figyelembe véve számítja az elállási határidő dátumát, tehát még a 8. munkanapon elküldött e-mail vagy feladott postai levél is érvényesnek tekintendő.
Elállás esetén a termék visszaszolgáltatási kötelezettsége Vásárlót terheli. Vásárló köteles a terméket sérülésmentességet biztosító csomagolásban, ajánlott küldeményben, a számlával együtt visszaküldeni Eladó részére. A visszaküldés költségeit Vásárló viseli.
Eladó kötelezi magát a Vásárló által kifizetett összeg (a termék ára és az esetleges postaköltség) haladéktalan, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül való visszatérítésére. Eladó jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából okozott kárért visszatérítést követelni Vásárlótól.
Vásárló nem élhet elállási jogával abban az esetben, ha kifejezetten az ő kérésre készült, egyedi termékről van szó.

8. Jótállás

Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa készített termékek a lehető legmagasabb színvonalon és vásárlói teljes megelégedésére készüljenek, illetve hogy a Weboldalon szereplő tájékoztató adatok a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen mégis fellépő hibákért a távollevők közötti kereskedésre vonatkozó jogszabályok és rendelkezések az irányadók. Hibás termék esetében Eladó kötelezi magát annak 8 napon belüli cseréjére.
A termékek készítésében felhasznált alapanyagok figyelembe vételével nem tekinthetők garanciális hibának a következők: a fémek természetes oxidációjából eredő sötétedés, textilek elpiszkolódása vagy nem megfelelő használatból illetve tárolásból eredő elhasználódása. Vásárló nem rendeltetésszerű használatából vagy rongálásából eredő hibák esetén Eladó nem kötelezhető se cseretermékre, se pénzbeli visszatérítésre.

9. Panaszügyintézés

Weboldal működésével, a megrendelési és szállítási folyamatokkal, illetve a termékekkel kapcsolatban felmerülő panasz esetén Vásárló az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba eladóval:
– levélben: Budapest, 1146 Thököly út 53. Fsz. 3.
– e-mailben: info@galoska.com

10. Adatvédelem

Eladó a Vásárló által a regisztrációk illetve megrendelés során megadott adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, amelyek a termék kézbesítéséhez szükségesek.

11. Szerzői jog

Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. A Weboldalon megjelenített termékek és közzétett fotók és tartalmak Eladó szellemi tulajdonát képezik. Weboldal tartalmának vagy egyes részeinek merevlemezre, ssd-re, usb-re vagy sd kártyára mentése vagy kinyomtatása személyes, nem kereskedelmi célból engedélyezett.
A saját felhasználáson túli felhasználás (amilyen pl. az adatbázisban való tárolás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal) kizárólag Eladó írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

12. Egyedi exkluzív termék megrendelése

Vásárlónak mindenkor lehetősége van arra, hogy e-mailben megküldött, esetleg személyesen egyeztetett szempontok (színek, formák, kollekció, típusa) alapján Eladóval egyedi terméket készíttessen. Ennek feltétele a megrendeléskor a teljes vételár és az esetleges szállítási költség megfizetése. Az termék elkészültéről Eladó e-mailben értesíti Vásárlót. A jótállás az egyedi termékekre is vonatkozik, ám az elállás joga ilyen esetekben Vásárlót nem illeti meg.

13. Hírlevél

Eladó a gazdasági reklámtörvénynek megfelelően hírlevelet csak akkor küld, ha ahhoz a címzett előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult. Vásárló a www.galoska.com oldalon elektronikus formában tehet hozzájáruló nyilatkozatot. A feliratkozás alapján Eladó visszavonásig kezeli a hírlevélre feliratkozott adatait. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes adatát Eladó a nyilvántartásból haladéktalanul törli, és részére hírlevelet a továbbiakban nem küld.

14. Egyéb rendelkezések

Eladó bármikor jogosult jelen ÁSzF egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában Weboldalon tájékoztatja a Vevőket. A módosítást követően a Webshop Vevő általi használata az ÁSZF módosításának elfogadását jelenti.
Jelen ÁszF-ben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) sz. Kormányrendelet szabályai az irányadóak.
lat.”